تصویر زارع‌پور در جهان‌آرا

برسد به دست وزیر «ارتباطات»! نکاتی درباره گفتگوی وزیر درباره اینترنت در برنامه جهان‌آرا

جناب آقای زارع‌پور،
با سلام و احترام،
در برنامه تلویزیونی «جهان‌آرا» نکاتی را فرموده بودید که بسیاری از کنشگران حوزه اینترنت آن را روی حساب عدم صداقت شما و عدم درک دقیقتان از شرایط موجود گذاشته‌اند. من اما ترجیح می‌دهم خوش‌بینانه این را روی حساب محدودیت‌های حوزه اختیاراتتان و عدم اطلاع دقیق از مقاصد شوم گروهک‌های سوپرانقلابی بگذارم. به همین جهت نکات زیر را جهت اطلاع جنابعالی و وزارت تحت امر شما و همچنین تنویر افکار عمومی به اطلاع می‌رسانم:

۱. فرموده بودید طی هفت هشت ماه گذشته برخی به اشتباه طرح صیانت را مساوی با قطع اینترنت دانسته‌اند. اجازه دهید اینطور فکر کنم فرصت نکرده‌اید نسخه اصلی طرح صیانت را بخوانید. در مواد و بندهای مختلف طرح صیانت، پازل محدودسازی اینترنت به گونه‌ای چیده شده بود که در صورت اجرای آن ظرف چند ماه عملا چیزی از اینترنت باقی نمی‌ماند و از گوگل تا اینستاگرام و واتساپ و به‌روزرسانی‌های اندروید همه مسدود می‌شدند. این اظهار نظر شما پس از گذشت این همه صحبت‌های کارشناسی و نقدهای دقیق متعددی که منتشر شده، عجیب است. لطفا تلاش نکنید تفکر پشت طرح فاجعه‌بار صیانت را تبرئه کنید.

۲. فرموده بودید در جمهوری اسلامی ایران هیچ کس به دنبال قطع اینترنت نیست. در حالی که همین ماه‌های اخیر چندین و چند بار اینترنت در مناطق مختلف کشور قطع یا با اختلال شدید مواجه شد و هنوز فاجعه قطع شدن سراسری اینترنت در آبان‌ماه 98 یادمان نرفته. متأسفانه قطع کردن اینترنت هنگام اعتراضات مردمی (به جای تأمین امنیت آنها) به امری روتین در کشور تبدیل شده است. البته که من هم می‌دانم این موضوع در حوزه اختیارات جنابعالی نیست. اما از شما می‌خواهم با مردم صادق باشید و لااقل نهاد یا نهادهای مسئول قطع اینترنت در کشور را معرفی کنید و این پدیده شوم را انکار نکنید.
۳. پس از شوخی مجری برنامه در رابطه با وجود دکمه کاهش سرعت اینترنت در اتاق شما، فرمودید در دوره وزارت شما کاهش سرعت اتفاق نیفتاده و اشکال موجود به خاطر افزایش نیاز مردم نسبت به ظرفیت شبکه بوده است. خوشحالم که به مشکل کاهش سرعت اذعان داشتید. بحث ظرفیت به کنار، می‌دانیم در دولت قبل به صورت مستمر هر سال پهنای باند بین‌المللی مطابق با نیاز مردم افزایش می‌یافت اما در دوره شما دچار مشکل شد.کاش درباره مخالفت شورای عالی فضای مجازی با افزایش پهنای باند بین‌المللی توضیح می‌دادید. کاش درباره مصوبه این شورا مبنی بر کاهش پهنای باند بین‌المللی تا 30 درصد کل مصرف هم توضیح می‌دادید. کاش درباره زیاده‌خواهی و گروکشی اپراتورها و حذف بسته‌های اینترنت هم توضیح می‌دادید. کاش درباره اختلالات سیستماتیک برای از کار انداختن VPNها هم توضیح می‌دادید. آیا واقعا مهمترین علت کاهش سرعت اینترنت، افزایش کیفیت دوربین موبایل‌هاست؟!

۴. در صحبت‌هایتان به فاجعه ترسناک «اینترنت طبقاتی» هم به عنوان یک مژده اشاره کردید. ضمن تشکر از شما بابت راه‌اندازی اینترنت مناسب کودکان، از شما تقاضا داریم از این جلوتر نیایید و به جای اقشار مختلف مردم تصمیم نگیرید! آگاهی و جریان آزاد اطلاعات حق همه شهروندان بالغ است! با رفع فیلتر برخی شبکه‌های اجتماعی برای اساتید دانشگاه به سایر مردم توهین می‌شود! نگذارید با مردم چون کودکان نابالغی که شعورشان به استفاده از اینترنت آزاد نمی‌رسد برخورد شود! اینترنت طبقاتی چیزی جز توهین به شعور طبقات و اقشار مختلف مردم نیست. این ایده غلط را کنار بگذارید.

جناب وزیر جوان جدید!
جای بحث فراوان است. شاید از نظر برخی دوستان کنشگرم در حوزه اینترنت عجیب باشد، اما شخصا سعی کرده‌ام عینک خوش‌بینی را در برابر شما بر چشم بگذارم! من از گفتگو استقبال می‌کنم و اینکه در رسانه ملی درباره اینترنت صحبت کرده‌اید را به فال نیک می‌گیرم. زیرا بعضی صیانتگران حتی در همین حد هم حاضر به توضیح نیستند! اما از شما دعوت می‌کنم صادق‌تر باشید. دعوت می‌کنم صراحتا در برابر رویکرد صیانتگران و هواداران محدودسازی اینترنت بایستید. از شما دعوت می‌کنم برای اثبات حسن نیتتان، پیگیر رفع فیلتر حداقل یکی از شبکه‌های اجتماعی باشید. صدای مردم را بشنوید و اعتمادشان را جلب کنید. تنها در آن صورت است که از بدنامی صیانتگران دور خواهید ماند و مردم به صداقت شما پی می‌برند.


به امید حضور موثر بین‌المللی پلتفرم‌ها و کاربران ایرانی، در سایه مانع‌زدایی در اینترنت.


منتشر شده در تاریخ

در موضوع

,

توسط

درباره اینها هم بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. محمد صالح سوزنچی نیم‌رخ
    محمد صالح سوزنچی

    خیلی عالی بود، به نکات خوبی اشاره کردید.
    هر چند رسما دیگر به این وزیر نباید امیدوار و حتی اعتماد کرد. چون این شخص در حقیقت یکی از بانیان و پایه‌گذاران اصلی طرح اینترنت پاک در سال ۹۱ در ارشاد هستند: لینک
    البته در کنار مومن نسب: لینک